استوری بورد
استوری بورد به طور کلی به نمونه ی طراحی شده و یا تصویر سازی شده از انواع پروژه های فیلم، سریال، تیزر تبلیغاتی و …. گفته می شود که قرار است یک دید کلی به تمامی اعضای تیم ساخت بدهد.
در استوری بورد داستان به وسیله تصویرهای متوالی و پی در پی که مستقیما از فیلمنامه استخراج شده است بیان می شود و به طور معمول شامل تصاویر بخش های کلیدی و مهم داستان است.
برای درک واقعی مزایای storyboard، ما فراتر از یک تعریف ساده خواهیم رفت تا چگونگی اتکا به فیلمسازانی مانند ریدلی اسکات و برادران کوئن را بر این روند اساسی بررسی کنیم و انجام چنین کاری برای پروژه بعدی خود شما آسان باشد.
جالب است بدانید استوری بورد فیلم “تابلوهای” اثر آلفرد هیچکاک یکی از مشهور ترین هاست، زیرا استوری بورد این فیلم به قدری مفصل بود که در واقع فیلمبرداری فیلم خسته کننده بود.
استوری بورد نمایش تصویری یک سکانس فیلم است و عمل را به پنل های جداگانه تقسیم می کند. این مجموعه ای از نقشه های سفارش یافته است، با جهت دوربین، دیالوگ یا سایر جزئیات مربوطه. این طرح به صورت چگونگی باز شدن یک ویدیو، به ضرب گلوله طراحی شده است.
این تعاریف یک چیز هستند، اما چه شکلی دارد؟ از شکل های ساده چوبی گرفته تا طرح های دقیق، کیفیت یا محتوای هر صفحه واقعاً یک نگرانی ثانویه است، مادامی که هیئت مدیره هدف خود را برای فیلمسازان ارائه دهد.
انواع استوری بورد:
Conceptual Storyboard یا استوری بورد مفهومی:
این نمونه از استوری بورد برای نشان دادن ایده های اولیه به کار می رود که شامل بیان کلی فیلمنامه، موقعیت دوربین، جلوه های ویژه و موسیقی می شود.
Presentation Storyboard یا استوری بورد ارائه:
نسخه ی نهایی، تمیز و کامل که برای ارائه به سرمایه گزاران و مشتریان طراحی شده است را استوری بورد ارائه می نامند، در این استوری بورد صحنه ها کاملا دقیق و با جزئیات طراحی شده است، همچنین اندازه این استوری بورد کمی بزرگتر از حد معمول می باشد تا بتوانند در جلسات از فاصله ی دورتری ارائه دهند.
Production Storyboard یا استوری بورد تولید:
این نوع از استوری بورد شامل تمام جزئیات ریز و دقیق مانند اجراها و متحرک سازی ها می باشد تا تمامی عواملی که در مراحل تولید شرکت دارند بتوانند از آن برای اجرای بهتر کمک بگیرند. ای استوری بورد می تواند شامل دارای نکات مهم رندر گیری، نورپردازی، حرکت بین اجراها، دیالوگ ها و افکت های تصویری و … باشد.
نمونه های سنتی طرح های اساسی مداد که شامل اطلاعات دقیق مانند فلش برای حرکت دوربین، شخصیت ها، وسایل و غیره است را شامل می شود.
همچنین نمونه هایی با سبک تصویر کوچک وجود دارد که هیچ گونه نوشتاری ندارند. بخاطر داشته باشید که من از اصطلاح تصویر کوچک در این مقاله استفاده می کنم و اشاره به تصویر دارد. باز هم، هرچه جزئیات بیشتری در این مورد قرار دهید، اجرای آن بعداً آسان تر خواهد بود.
همچنین می توان گفت: در واقع تکنیک خلاقانه ای است که اغلب از یکسری چیدمان برای توضیح و برنامه ریزی سناریو استفاده میشود. و یا شبیه طوفان مغزی است چرا که عمدتا در گروههای 12-8 نفره برگزار میشود و یک نفر به عنوان مجری، ایده ها را روی کاغذ سفیدی پیاده میکند.
آژانس تبلیغاتی پرشیا مدیا با انجام این کار طرح اولیه ای برای ساخت تیزرهای تبلیغاتی ایجاد میکند تا با اطمینان از طی شدن اصولی و مرحله به مرحله، بتوانیم بدون نقص کار را تکمیل کنیم.
انجام استوری بورد خود شامل مراحل زیر میباشد:
برنامه ریزی:
این مرحله با موضوعاتی که به طور واضح برای باقی اعضای تیم ما مطرح شده، آغاز میگردد و نظرات و ایده های تمامی اعضا بر روی برگه سفید آورده میشود.
ایده ها:
در این مرحله ایده ها مطرح میشوند و برنامه های متفاوتی مطابق با توالی ایده های جدید ترتیب داده میشود.
سازماندهی:
در این مرحله اعضا تصمیم میگیرند که چه کسی در میان آنها میخواهد راه حل نهایی و ددلاین اجرای طرح را تعیین کند.
ارتباط:
در این مرحله از اعضای تیم حاضر در جلسه خواستهه میشود برگه ای که در آن ایده های خود را مطرح کرده اند، با دیگر اعضای شرکت به اشتراک بگذارند.
پنل های استوری بورد:
به هر کدام از کادرهای طراحی که به صورت گرافیکی صحنه های مورد نظر را بیان میکند گفته می شود. تمامی تصویر سازی ها دارای دیالوگ های فیلمنامه، نحوه حرکت و زاویه دوربین، موسیقی، جلوه های ویژه و … را شامل می شود. با این حال فرد طراح می تواند با رعایت تمامی این موارد و نکاتی که محتوای اصلی را تغییر ندهد پنل ها را تزیین و زیباتر کند. از این طریق می توان بهترین چیدمان و طرح را انتخاب کرد تا به صورت گرافیک بصری انجام شود.