ویدیو مارکتینگ یا بازاریابی ویدیویی، ایده پردازی، شروع تا اجرا و وایرال شدن
ویدیو مارکتینگ چیست؟
ویدیو مارکتینگ یکی از بهترین روشهای بازاریابی دیجیتالی می باشد، به طور کلی با استفاده از ویدیو مارکتینگ می توان مخاطب را با استفاده از یک ویدیو تبلیغاتی جذب محصولات و خدمات یک برند و یا یک سازمان کرد.
چه محتوایی را انتخاب کنیم؟
به طور کلی در ویدیو مارکتینگ باید به معرفی یک یا چند محصول و یا یک کسب و کار پرداخت، محتوای این ویدیو حتی می تواند نحوه ی استفاده از یک محصول را به مشتریان آموزش دهد.
ابزارهای ویدیو مارکتینگ
اولین و بزرگترین ابزار مناسب برای ویدیو مارکتینگ یوتیوب می باشد . یوتیویب در سال 2005 ساخته شد و از اولین و اصلی ترین شرکتهایی که از این شبکه ی اجتماعی استفاده کرد می توان به نام هایی از جمله: نایکی(2005) و گوگل(2007) اشاره کرد. در ایران هم در سال 1389 شبکه ی اجتماعی آپارات ایجاد شد. آپارات نیز کاربردی مشابه سرویس یوتیوب دارد و ابزار مناسبی برای ویدیو مارکتینگ می باشد.
هزینه های ویدیو مارکتینگ
پرهزینه بودن و دشوار بودن ساخت ویدیو باعث شده است تا برخی شرکتها و بازاریابان روشهای دیگر را ترجیح بدهند. با توجه به موارد اشاره شده شرکت هایی که قصد انجام ویدیو مارکتینگ را دارند لازم است آشنایی کمی با نحوه ی تولید ویدیو و یا حتی انیمیشن را داشته باشند. پس قدم اول برای اینکار آموزش ساخت فیلم و یا برون سپاری ساخت ویدیو به شرکت های تولید کننده فیلم و انیمیشن می باشد.
شروع و نحوه ی اجرا
برون سپاری و کمک گرفتن از شرکت های سازنده ویدیو کار شما را ساده تر و البته کم هزنیه تر خواهد کرد، اما اگر خودتان اصرار به یادگیری و ساخت فیلم دارید باید به سراغ آموزش های مختلف ساخت ویدیو های تبلیغاتی بروید. در هر صورت ویدیوی شما باید با ویدیو های شرکت های رغیب شما بسیا ر متفاوت ترو پر محتوا تر باشد. همچنین باید جذابیت های صوتی و تصویری لازم را داشته باشد تا پتانسیل وایرال شدن را داشته باشد.
انتشار ویدیو مارکتینگ
بعد از تهیه و ساخت ویدیو باید با توجه به نیاز جامعه ی هدف محصول مورد نظرتان، اقدام به انتخاب فضای انتشار مناسب و سپس انتشار ویدیو کنید. در مورد نحوه اشتراک گذاری در فضای دیجیتال مطالعه کنید تا بتوانید بیشتر مشتریانتان را به تماشای آن ترغیب کنید.
اگر قصد دارید تا ویدیو آموزشی و یا معرفی محصول را داخل وبسایت خودتان قرار دهید، نیاز است تا فضای کافی و ترافیک مورد نیاز خود را در هاستینگ وبسایت خود در نظر بگیرید و پس از آن می توانید ویدیو را در صفحه ی مورد نظر آپلود و نمایش دهید.
بارگذاری مستقیم یا شبکه های اجتماعی؟
اکثر شرکتها اعتقاد دارند که بارگذاری ویدیو بر روی وبسایت روی سرعت لود وبسایت تاثیر منفی گذاشته و یا حجم کافی برای آپلود وبسایت را ندارند. می توان به جای بارگزاری مستقیم ویدیو بر روی وبسایت از سرویس های اشتراک فیلم مانند آپارات، یوتیوب و یا ویمئو استفاده کرد.
شبکه های اجتماعی در ویدیو مارکتینگ
برای بازاریابی ویدیو در فضای مجازی می توان از شبکه های اجتماعی نظیر: فیس بوک، اینستاگرام، توییتر و … نیز استفاده کرد. البته شما می توانید برای تشخیص بهترین پلتفرم برای بارگذاری ویدیوی خودتان از یک آژانس تبلیغاتی که در حوضه ی دیجیتال مارکتینگ فعالیت دارد کمک بگیرید، تا با شناخت کامل از جامعه ی هدف مورد نیازتان بهترین گزینه ها را به شما معرفی کند.
وایرال مارکتینگ چیست؟
وایرال مارکتینگ یکی از مباحثی است که به طور مستقیم با ویدیو مارکتینگ و دیجیتال مارکتینگ مرتبط است.
به طور کلی وایرال مارکتینگ به دو بخش تقسیم می شود:
بخش اول بازاریابی:
به طور معمول بازاریابی به شیوه های مختلفی انجام می شود و شامل انواع روش های اینترنتی و غیر اینترنتی می باشد.
قسمت دوم(وایرال):
در ابتدا باید کلمه ی وایرال را به طور کامل بررسی کرد و به معنی آن برسیم، در واقع این کلمه به معنی ویروسی و یا ویروس مانند است. با در کنار هم قرار گرفتن این دو کلمه باعث خلق روشی متفاوت در بازاریابی به نام وایرال مارکتینگ شده است.
ارتباط وایرال مارکتینگ با ویدیو مارکتینگ
اگر برای شما هم سوال پیش آمده که وایرال مارکتینگ و ویدیو مارکتینگ چه ارتباطی با هم دارند در ادامه به آن پاسخ می دهیم. هنگامی که شخصی ویدیویی تبلیغاتی را در رسانه ها و یا شبکه های اجتماعی به اشتراک بذارد، دیده شدن و پخش شدن آن در شبکه های اجتماعی و بین افراد مختلف باعث می شود بازاریابی ویروسی و یا وایرال مارکتینگ بوجود بیاید. بنابراین هر دو یک شاخه از وایرال مارکتینگ می باشند.